06 42 17 12 26

Q

Laat je inspireren!

Laat je e-mail adres achter en ontvang maximaal twee keer per jaar tips en inspiratie voor Geluk en Succes in werk en leven.


Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens. Je ontvangt geen spam en je kunt je gemakkelijk afmelden.

dit veld niet invullen s.v.p.

Wacht niet op een Oscar!

Het is tijd om het beste in jezelf naar boven te halen.

Regelmatig spreek ik mensen, stuk voor stuk mooie mensen, met bijzondere kwaliteiten, met prachtige verhalen, te mooi om niet met de wereld te delen.

Meestal realiseren ze zich niet wat voor schitterende briljant in hen verscholen zit. Ze zijn er vaak zo zeker van dat ze er nog niet klaar voor zijn om hun verhaal naar buiten te brengen. Bang wat de omgeving van ze denkt. Of om opschepperig of te verkoperig te klinken.

Ze zijn meer bezig om te bedenken wat ze nog missen en waarom ze nog niet goed genoeg zijn, dan dat ze laten zien waar ze voor staan, waar ze goed in zijn en waar ze energie van krijgen.

Over het algemeen wachten ze totdat iemand ze waardeert, aanraadt of ontdekt. Herken je dat?

Ik in ieder geval wel. Natuurlijk wist ik wel dat als ik wil dat mensen met mij werken ik mezelf moest laten zien. Maar oh, wat is dat stemmetje af en toe oorverdovend, dat zegt: “je kan het niet, wat vindt de omgeving ervan of begin er nou maar niet aan”.

Niets menselijks is mij vreemd. En nog steeds klinkt het stemmetje wel eens in mijn hoofd.

Daarom deel ik graag de volgende tips met je die mij enorm helpen. En ik hoor je denken, weer zo’n rijtje met tips. Probeer het gewoon eens. Het hoeft niet allemaal tegelijk. Kies die tip eruit die voor jou het meest haalbaar klinkt en voelt.

Verstop je niet langer en probeer het:

 1. Wacht niet op de Oscar
  Wacht niet op lof, goedkeuring of waardering. Wacht niet op iemand die jou toestaat om de leiding te nemen. Wacht niet totdat iemand je uitnodigt om je stem te laten horen. Niemand ontdekt jou. Nou ja, dat doen ze wel, maar niet eerder dan dat je jezelf laat zien. ‘Do the things that scare you like hell’.
 2. Sluit een deal met jezelf
  Niemand creëert het leven voor jou zoals jij het wilt leven. Niemand zal werkelijk begrijpen hoe jij je leven wilt leven. Je ontmoet geweldige mensen onderweg, maar het is je eigen reis en bestemming. Sluit een deal met jezelf voor de langere termijn om je eigen cheerleader te zijn.
 3. Stel jezelf voor hoe het eruit ziet
  Hoe ziet een waanzinnig paradijs op aarde, het leven er voor jou uit? Wat is de droom die je bijna niet durft te dromen. Te belachelijk om waar te zijn   Gewoon niet realistisch, debiel of te gek. Probeer het je voor te stellen. Dat is het begin van de realisatie. Mijn droom is een ‘Speeltuin voor volwassenen’ en het helpt mij bij alles wat ik doe om af te stemmen op die droom. Om te zien of ik op de goede weg zit.
 4. Adembenemend bewegen
  Doe de dingen die je adem benemen en de adrenaline laten stromen. Vraag jezelf af: hoe spannend vind ik deze actie? Angst en je innerlijk criticus zullen de boventoon voeren in je hoofd. Dat is vrij normaal en oké. Als jij dat irrationele, repeterende en gemene (of welke andere naam je het ook wilt geven) stemmetje hoort, bedenk dan dat het gewoon een heel angstig leugenaartje is die je probeert te beschermen tegen reële of zogenaamde bedreigingen. Knik het toe en laat weten dat je het hoort en ga door met bewegen en ontdek hoe bedrieglijk de verhalen van jouw innerlijke criticus zijn en hoe je je angsten kunt overwinnen. Laat anderen weten hoe goed ze zijn.
 5. Laat anderen weten hoe goed ze zijn
  Regelmatig verras ik blijkbaar andere coaches als ik ze openlijk aanbeveel. Dat begrijp ik wel als je het al moeilijk genoeg hebt om zelf klanten te krijgen. Ik geloof dat er genoeg is voor ons allemaal. Laat ze weten dat ze er klaar voor zijn om die stap naar buiten te zetten. En kijk uit voor dat stemmetje: “hmm, ik werk er zelf heel hard voor, laat die ander er ook maar voor werken”. Of een stemmetje dat zegt: “dit heeft geen zin, dit duurt veel te lang”. Op de lange termijn loont het om te geven.

Het vraagt moed en lef om het beste in jezelf naar boven te halen en het met de wereld te delen, en DAAR IS HET NU TIJD VOOR!

Barbara

Stuur mij een berichtje

Bel me op

06 42 171226

Email

barbara@quali-tijd.nl

Bereikbaar

Maandag t/m vrijdag: 9.00 – 18.00